Vacature:

Gezocht coole gast!

Hou je van techniek en sleutelen? en wil je een vak leren? Met een prima salaris! Solliciteer dan als installateur airco!

Bij COOLACTION airconditioning!

We zijn opzoek naar een jonge gast met een coole instelling. Geen ervaring? geen probleem! Wij leren je het vak!!

Je volgt een interne opleiding en gaat vanaf dag 1 met een ervaren monteur op pad.

Want daar leer je het meest van.

Je krijgt!

Een goed salaris! Opleiding en doorgroeimogelijkheden.

Direct aan de slag met werk dat jij kunt!!

Auto met gereedschap.

Je bent!

Geïnteresseerd in airco techniek!

Gemotiveerd, leergierig en collegiaal!

Rijbewijs B.

ongeveer 50 km rond Harderwijk woonachtig.

Een coole gast.

Ben je gemotiveerd en warm geworden van deze vacature?

Mail dan je gegevens en motivatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we nemen z.s.m. contact met je op!!

Team Coolaction

 

 

 

Ermelo 27 juli 2022

Waarom is het nu het perfecte moment om na te denken over een airco?

Nederland vestigt de laatste jaren hitterecord na hitterecord. Tijdens deze warme dagen realiseren mensen zich massaal dat het tijd wordt om een airco aan te schaffen. Toch is het zeker de moeite om, ruim voordat de zomerperiode begint, je te verdiepen in de mogelijkheden. We zet 5 belangrijke redenen op een rij waarom het nu de perfecte tijd is om na te denken over het aanschaffen van een airconditioner:

1. Je hebt meer tijd om je te verdiepen in alle soorten en maten

Wanneer de warme temperaturen zijn tol eisen en je toch écht niet meer zonder een airco kan, wil je zo snel mogelijk een airconditioner vinden en deze laten installeren. Maar, haastige spoed is zelden goed! Wanneer je in de herfst of winter al gaat oriënteren en de specificaties van verschillende airco’s tegen elkaar afweegt, kun je rustig een weloverwogen besluit nemen. Het nemen van een airco is een hele investering en het is natuurlijk zonde als je een miskoop begaat door te snel voor een bepaalde airco te kiezen. Ga ook altijd in gesprek met een expert die kan vertellen welke airconditioning het best geschikt is voor jouw situatie.

2. Airconditioning komt niet alleen van pas in de zomer

Zodra de temperaturen stijgen, stijgt het aantal verkochte airco’s net zo hard mee. Airconditioners wekken nog wel eens de indruk dat ze alleen bedoeld zijn voor verkoeling, maar niks is minder waar. Airconditioners kunnen naast koelen namelijk ook verwarmen. Want tegenwoordig zijn airco’s standaard uitgerust met een warmtepomp. Deze warmtepomp zorgt ervoor dat de warmte uit de buitenlucht naar binnen wordt verplaatst, zelfs als het vriest. Hierdoor kun je er in de wintermaanden ook aangenaam en warm bij zitten.

3. In de zomer lopen de wachttijden voor installaties op

HVAC-bedrijven zijn het hele jaar door druk bezig met de installatie van hun producten, maar in de zomermaanden is er vaak sprake van een grote piek in het aantal installaties. Hierdoor kunnen de wachttijden voor installaties oplopen. Als je in februari of maart over gaat tot de koop van een airco, is de kans groter dat de installateur in een korter tijdsbestek de airco al kan installeren.

4. Airconditioning zorgt voor een betere luchtkwaliteit

Naast het koelen en verwarmen van de lucht, kunnen geavanceerde airconditioners nu nog iets extra’s: het zuiveren van de lucht. Dit is niet alleen wenselijk voor het milieu, maar ook voor je eigen gezondheid. De nieuwste versie van de LG DUALCOOL zuivert de lucht automatisch wanneer dit nodig is. De airconditioner meet met behulp van een PM 1.0-sensor de hoeveelheid fijnstof in de lucht. Op die manier kunnen stofdeeltjes snel gereinigd worden – ideaal voor mensen met hooikoorts of andere allergieën.

5. Een optimaal binnenklimaat met een kunstzinnig randje

Naast de standaard wandunits komen er steeds meer bijzondere airconditioners op de markt. Kijk maar eens naar de LG Artcool Gallery, een bijzonder zuinige airco die is gecombineerd met een digitale fotolijst. Ook de nieuwe ronde cassette van LG is een lust voor het oog en geeft iedere ruimte toch net even dat ene beetje extra. Naast een optimaal binnenklimaat, zorgen deze airco’s dus ook voor een stijlvol interieur.

“De stijgende vraag naar airconditioning is een belangrijke ontwikkeling om te volgen”,  “Door deze stijgende vraag, komt er ook een ruimer aanbod aan airconditioning op de markt. Airco’s zijn niet meer alleen bedoeld om ruimtes te verkoelen; ze zorgen ook voor verwarming en ze zijn een aanvulling geworden op het interieur. Mensen kunnen daarom het hele jaar door optimaal comfort ervaren met behulp van een airco.”

 

 

ERMELO 7 september 2021

Hoewel het Nederlandse weer veel schommelingen kent, stijgen de temperaturen tijdens de zomermaanden. Huiseigenaren vragen zich op de warmste dagen af wat voor verschil een airconditioner kan maken. Het antwoord is vrij simpel: een airco kan een geheel nieuwe wereld aan comfort openen. Maar dan moet er eerst een keuze worden gemaakt uit een breed scala aan klimaatoplossingen.

Het selecteren van de juiste airco vraagt om passend advies. De oplossingen die vandaag de dag op de markt beschikbaar zijn, vertegenwoordigen specifieke kenmerken die passen bij verschillende (woon)situaties en voorkeuren. Waar moeten installateurs consumenten dan op attenderen bij het kiezen van een nieuwe airco? Martin Pennings, Service Manager bij LG Air Solution, deelt een aantal verfrissende inzichten.

Brede inzetbaarheid

Met de zomerse hitte op de loer, zijn veel eindgebruikers al gauw geneigd om voor een airconditioner te kiezen die enkel kan koelen. Een split unit airconditioner kan meerdere kamers zowel koelen als verwarmen. Waar in de zomer het huis comfortabel koel blijft, zijn de kamers behaaglijk en warm in de winter. Daardoor hoeft de verwarming niet extra overuren te draaien, wat een positieve impact heeft op de energierekening. Pennings: “Een split-airco kan een ruimte niet alleen koelen, verwarmen en ontvochtigen, maar ook de lucht zuiveren, wat op zijn beurt weer bijdraagt aan het algehele binnenklimaat.”

Duurzaamheid

De impact van een airconditioner op het milieu speelt tegenwoordig een belangrijke rol in de keuze van consumenten. Met behulp van energielabels en andere certificeringen wordt er meer inzicht gegeven in de prestaties en energiezuinigheid van een product. Aan het energielabel zien eindgebruikers bijvoorbeeld hoe zuinig een apparaat is vergeleken met andere apparaten van dezelfde omvang. Energielabel A+++ biedt daarin de meest zuinige optie.

Met het oog op duurzaamheid is het voor consumenten daarnaast aan te raden om te kiezen voor een airconditioner die gebruik maakt van het koudemiddel R32. Dit koudemiddel heeft een veel kleinere impact op het milieu dan bijvoorbeeld R410A. “Bij LG blijven we ons inzetten om HVAC-toepassingen te creëren die beter zijn voor eindgebruikers, het milieu en de toekomst van onze planeet”, licht Pennings toe. “De Dual Inverter Compressor is daar een goed voorbeeld van; lagere geluidsemissie en een lager energieverbruik.”

Gebruiksvriendelijkheid

Het installeren van een airconditioningsysteem is een specialistische aangelegenheid. Dit is een taak die is weggelegd voor installateurs met het juiste certificaat, vanwege het koudemiddel in de airconditioner. De installateur is op de hoogte van alle installatievoorwaarden om te zorgen dat het airconditioningsysteem optimaal kan presteren. Daar hoeft de eindgebruiker, na het kiezen van de juiste klimaatoplossing, zich in feite geen zorgen over te maken. Voor diegene staat de gebruiksvriendelijkheid namelijk veel hoger op de agenda.

Via intuïtieve (afstands)bediening, met apps en zelfs met spraakbesturing wordt het gemak voor de consument telkens weer verhoogd. Daarbij is LG de eerste in de markt met Nederlandse spraakbediening via Google Assistant. Hierdoor wordt het mogelijk om op afstand en binnen een paar seconden de temperatuur per kamer af te stemmen en te monitoren. Daarnaast laat de airconditioning het actuele energieverbruik zien en dit maakt de eindgebruiker meer energiebewust. Via ‘Energy Control’ kan het energieverbruik van de airconditioning worden aangepast.

Beste uit de test

Ten slotte is het raadzaam om ook reviews en testen te raadplegen wanneer de consument twijfelt over het aanschaffen van een airco. De Consumentenbond heeft onlangs een test uitgevoerd met 10 verschillende split-airco’s waarbij werd getest hoe goed deze koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. De LG Prestige (F09MT NSM / F09MT U24) heeft daarbij de titel ‘Beste uit de test’ ontvangen.

“De LG Prestige is breed inzetbaar, energiezuiniger en zeer gebruiksvriendelijk. Onder meer via de LG ThinQ-app en Google Assistant is de split-airco te bedienen”, vertelt Pennings. “We zijn daarom enorm trots op de titel vanuit de test van de Consumentenbond. Het kan zowel installateurs als eindgebruikers helpen tijdens het selectieproces om de klimaatoplossing te kiezen die het beste op de woonsituatie en wensen aansluit.”

 

_______________________________________________________________________________________________________________________

Consumentenbond heeft dit voorjaar een elftal airconditioners getest. LG voert de ranglijst aan. De Zuid-Koreanen blijven de Japanners van Mitsubishi Electric net voor.

De bond heeft in totaal 11 single split airco’s getest met een capaciteit van 2,5 tot 3,5 kW. Gekeken is naar het koel- en verwarmingsrendement, ontvochtiging, comfort (snelheid en gelijkmatige verspreiding), geluid, duidelijkheid van de handleiding, gebruiksgemak en veelzijdigheid in gebruik. Veel airco’s worden ook gebruikt om te verwarmen.

De 3,5 kW van LG, Mitsubishi, Daikin en Samsung scoren allemaal ruime voldoendes. LG wint de strijd, met een 8,1 gemiddeld, vooral op basis van de prestaties en het gebruiksgemak. De fabrikant mag het stempel van de Consumentenbond daarom voeren. Panasonic is met haar toestellen weliswaar voor de consument de goedkoopste uit het rijtje, maar in alle uitkomsten een middenmoter. Onderaan de lijst staan de 2,5 kW toestellen van Samsung, die op prestatie (5,5) en gebruikersgemak (5,6) het minst scoren.

aircotest 800x800 1LG Prestige beste uit de test.

De hele lijst met geteste toestellen en de resultaten is te vinden op de site van de Consumentenbond.

Recordjaar voor airconditioning

Dit jaar wordt opnieuw een recordverkoop van airco’s verwacht. De afgelopen jaren steeg de verkoop elk jaar al behoorlijk. Het eerste kwartaal noteerden de grote fabrikanten al dubbel zo veel orders als het afgelopen jaar. Dit seizoen kregen de doorgaans Aziatische aanbieders ook nog concurrentie van de grote verwarmingsbedrijven. Zo gaan Remeha, Vaillant en Nefit Bosch en de klassieke w-groothandel zich ook (meer) storten op de airconditioning.

________________________________________________________________________________________________________________________
 
Ermelo 27 december 2020
 

LG Standard Plus ook in 2021

Deze wandunit is perfect te plaatsen in zowel woon- als slaapkamer. De LG Standard Plus is een modern wandmodel met zeer hoge prestaties, laag energieverbruik en fluisterstil. Met functies zoals comfort air en fast cooling beschikt u uiterst snel over een prettig binnenklimaat. Door de ingebouwde wifi kunt u de airconditioner op afstand in- en uitschakelen met uw smartphone in de LG Smart Thinq app. U bespaart energie als u bijvoorbeeld op een warme dag de unit een halfuur voordat u thuis bent, inschakelt.

Belangrijkste kenmerken

  • Superieur energie efficiënt
  • Ingebouwde wifi
  • High Performance Airflow
  • 10 jaar garantie op de compressor

 


Ermelo 30 mei 2020

LG DUALCOOL met luchtreiniger is binnen
De nieuwe LG DUALCOOL met luchtreiniger bevat een 2-in-1 zuiveringssysteem (luchtkoeling en luchtfiltratie) dat kleine stofdeeltjes, ziektekiemen en luchtvervuiling zoals PM1.0 kan filteren. De PM 1.0-sensor biedt realtime detectie van ultrafijn stof. Daardoor heeft u altijd gezuiverde en frisse lucht in huis. Deze wandunit is perfect te plaatsen in zowel woon- als slaapkamer. Met behulp van een aantal voorkeurstanden wordt de lucht nooit meer direct op de mensen gericht, maar wordt de gehele ruimte comfortabel van frisse lucht voorzien. 
LG airconditioners kunnen uiterst snel koelen en verwarmen. Hierdoor beschikt uw kamer zeer snel over de gewenste temperatuur ongeacht hoe koud of warm het buiten is. Door de ingebouwde wifi kunt u de airconditioner op afstand in- en uitschakelen met uw smartphone in de LG Thinq app of met Google Voice en Alexa. 
 


Ermelo 17 april 2020

We helpen u graag, maar....
Wegens de vele airco aanvragen en de daar uit voortkomende montages, kunnen we u pas weer helpen in augustus 2020
Ook zijn we genoodzaakt om maximaal 50 km rond Ermelo aanvragen te behandelen, anders is het helemaal geen doen.
Is dit geen probleem! dan kan ik u in de aanvragen-map stoppen en neem contact met u op als daar de gelegenheid weer voor is.
 


Uitbreiding Team

Sinds 1 januari 2020 is Timo van der Riet de VOF Coolaction komen versterken.

Timo verricht al vanaf zijn 8e hand- en spandiensten en later in de schoolvakanties montagewerkzaamheden voor Coolaction. Timo is dus goed bekend met airconditioning.
De nieuwbakken vennoot heeft 3 jaar een eigen klusbedrijf gehad en hij werd al regelmatig door Coolaction ingezet. Ook is Timo ingehuurd door andere bedrijven om zijn ervaring te verbreden.
Timo heeft intussen ook zijn F-Gassen diploma gehaald en kan daarom zelfstandig werken, met eigen bus, welke alle airco benodigde gereedschap bevat.Gerard Schellingerhout heet Timo (links) hartelijk welkom in zijn VOF.
Op een mooie toekomst!

Direct contact! Bel: 0341- 494303

Ga naar boven